Dovolená-Zájezdy


Zajezdy do Vídně

17.03.2009 21:43

Ve Vídni se budete cítit jako znovuzrození

Vídeň vám nabízí daleko víc než očekáváte: Staré mistry a scénické umění, nádherné stavby z doby impéria a živoucí architekturu, tradiční kavárny a moderní životní styl, kulturu klasické hudby i trendy noční život. Vychutnejte si typický vídeňský mix – zvláště na jaře.



© WienTourismus (Autoři fotografií: Claudio Alessandri, MAXUM, Willfried Gredler-Oxenbauer, Karl Thomas, Ulli Koscher)

Pět nejlepších tipů v jarní Vídni

Vídeň rozkvétá

Při prohlídce městských parků a zahrad ve Vídni Vás okouzlí spousta zeleně a všudypřítomná záplava nádherných květů. Rozkvetlé třešně na okružní třídě Ringstrasse lákají k prohlídce středu města.

Pestrá nabídka pro labužníky

Na vídeňských tržištích najdete vše co potěší srdce, počínaje běžným sortimentem jako je ovoce, zelenina a květiny přes sushi, Döner kebab až po ústřice. Vřele lze doporučit návštěvu tržiště s pochutinami (Naschmarkt) se sousedním bleším trhem (Flohmarkt), který se koná každou sobotu a trhů Brunnenmarkt, Karmelitermarkt a Rochusmarkt. Více o vídeňských tržištích se dočtete zde.

Žít uměním a zažít umění

V Dolním Belvederu můžete až do 1.6. zhlédnout první velkou vídeňskou výstavu Alfonse Muchy Současné umění a design je možné obdivovat v MAK - www.mak.at - (Rakouské muzeum užitého umění/současného umění) – v sobotu dokonce ZDARMA.

Vídeň je víc než jen valčík

Mezi bezpočtem klubů a lokálů, které stojí za to navštívit a které fungují s odkazem na svoje tématické zaměření stojí za to navštívit klub Flex u Dunajského kanálu, na vídeňské hudební scéně proslulý svou punkovou historií. Mladou a divokou jazzovou scénu najdete v Porgy & Bess. Naproti tomu klasiku můžete vyhledat na festivalu Wiener Festwochen od 11.5. do 17.6.2009 s více než 200 představeními.

Umění a kulinářství bok po boku

Čtvrť muzeí (MuseumsQuartier) - www.mqw.at - je nejen sídlem proslulých muzeí jako jsou Leopoldovo muzeum (Leopoldmuseum) nebo Muzeum moderního umění (Museum Moderner Kunst), ale je to také čtvrť hospůdek a lokálů, ve kterých to žije. K návštěvě Čtvrti muzeí Vás ve dnech 23.4. až 26.4.2009 zve “Palác módy“ („Modepalast“) a od 7.5.2009 zde ve vnitřním traktu můžete v rámci „Léta ve Čtvrti muzeí“ využít v rámci pestré nabídky některou z možností pro vlastní relaxaci.

Zájezdy do Vídně

Vybírejte zájezdy a letenky do Vídně na INVIA.CZ z nejširší nabídky cestovních kanceláří online a bez navýšení ceny:

—————

Zpět



 

počítadlo_příjmů_250x250+2 https://www.websurf.cz/?ref=daval1 TOPlist Free money making opportunity